Zorgaanbod

Spil in het zorgproces

Afhankelijk van de aanvraag en/of indicatie verlenen wij kortdurende maar ook 24-uurs zorg. We zijn de spil in het zorgproces en maken deel uit van een groot netwerk van huisartsen, specialisten en apothekers. Dankzij deze samenwerking kunnen wij bijzonderheden in de gesteldheid van de cliënt niet alleen sneller signaleren, maar ook ingrijpen en tot gerichte actie overgaan.

Begeleiding
Wij ondersteunen naast de zorgvrager, ook de mantelzorger of partner. Deze kan op een gegeven moment overbelast raken bij de verzorging van zijn/haar familielid. We ondersteunen bij zaken als structuur aanbrengen, boodschappen doen en koken. Maar ook tuinieren, samen wandelen, een ritje maken langs de zee of een kopje koffie drinken op het strand. Of gewoon elkaar gezelschap houden, een spelletje doen, foto’s bekijken en praten over vroegere tijden.

Kortom; de mens motiveren om actief te blijven en ondanks steeds grotere beperkingen zijn/haar leven inhoud blijven geven en te genieten waar mogelijk.

Persoonlijke verzorging
Er kan hulp nodig zijn bij douchen/wassen, uiterlijke verzorging, aankleden, in- en uit bed komen of steunkousen aan- en uittrekken.

Het is belangrijk om risicofactoren in huis te inventariseren en te elimineren om gevaarlijke situaties te voorkomen.

De zorg wordt aangesloten op wat de mensen zelf kunnen, zodat men zo zelfstandig mogelijk is en blijft.

Verpleging
De verzorgenden en verpleegkundigen zijn bevoegd om diverse medische handelingen te verrichten. Zoals bijvoorbeeld het toedienen van medicijnen, injecties en sondevoeding. Maar ook het verzorgen van een stoma of katheter.

We scholen regelmatig bij om onze deskundigheid en bekwaamheid te waarborgen.

Alle verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd.

Palliatieve en terminale zorg
Veel mensen willen hun laatste levensfase thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving doorbrengen.

Palliatieve zorg (genezen is niet meer mogelijk) is gericht op het verlichten van het lijden. Daarbij staan comfort en kwaliteit van leven voorop.

Terminale zorg verwijst naar het laatste deel van de palliatieve fase.
Op een heel warme en respectvolle manier, wordt in de eigen vertrouwde woonomgeving alle zorg geboden en kwaliteit van leven toegevoegd aan de tijd die men nog heeft.